Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Понеділок, 20.05.2024, 23:28

1 грудня світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

У цей день акцентується увага на тому, яку серйозну загрозу для життя людей в усьому світі становить ця глобальна проблема

І школа займає тут далеко не останнє місце, адже саме у школі формується, розвивається і набирається знань майбутнє держави.

Сьогодні, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом в нашій школі пройшла загальношкільна акція в підтримку людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом «Червону стрічку носять небайдужі». Також відбулася вікторина «Що ти знаєш про ВІЛ/СНІД?», виставка стіннівок на тему: «СНІД: знати, щоб жити».

Сподіваємось, що проведення подібних заходів допоможе учням захистити самих себе, адже найкращий захист – це поінформованість.

... Читати далі »

Переглядів: 123 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

СНІД- особливо небезпечна хвороба, смертельна для людини.Чи потрібно дитині, яка живе в сучасному світі, знати про ВІЛ і СНІД? Один мудрець сказав: "Якщо ти не знаєш ні себе, ні супротивника- ти програєш. Якщо ти знаєш тільки себе - можливо ти виграєш. Якщо ти знаєш і себе, і супротивника - перемога буде на твоєму боці". А ВІЛ/ СНІД є для людства цим супротивником. Тому про нього потрібно знати ще змалечку, щоб уберегти себе і своїх близьких.Тому сьогодні, 1 грудня, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом у 2 класі Знам'янської ЗШ І-ІІІ ст. №7 (вчитель Резнікова Н.В.) був проведений інформаційно- просвітницький захід" Обери життя", на якому учні отримали інформацію про хворобу, створили колаж, прикрасили символічне "дерево життя" стрічками антиСНІДівського руху , дояк застереження подумати про своє майбутнє.

... Читати далі »

Переглядів: 136 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

"Хочемо, щоб ви швидше поверталися додому та настав мир в Україні", - такі речення зустрічаються в кожному листі, написаному учнями школи на підтримку українських військових. Школярі Знам'янької ЗШ # 7 долучаються до багатьох акцій, у тому числі спрямованих на допомогу та підтримку учасників оборони України. Сьогодні теж написано багато зворушливих листів та намальовано яскравих малюнків на підтримку військових до Дня Збройних сил України та Міжнародного дня волонтера.

... Читати далі »

Переглядів: 127 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

1 грудня уся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя несе ця глобальна проблема. Учні 9 класу сьогодні поспілкувалися на лекторії «ВІЛ - проблема, що стосується всіх», який провела класний керівник ЧІСТЯКОВА О.О. та показали свою обізнаність щодо цього питання.

... Читати далі »

Переглядів: 131 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

У всесвітній День боротьби зі СНІДом кл. кер. Загурською у 5 класі було проведено інформаційну хвилину. Діти виготовили стрічки в підтримку акції, ознайомилися з фактами про ВІЛ/СНІД.

Переглядів: 126 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

Цими вихідними здобувачі освіти 5 класу разом з класним керівником Н. Загурською та першою вчителькою Т. Калашніковою, відвідали краєзнавчий музей у м. Знам'янка. Екскурсія була просто супер! Багато цікавого розповів дітям О. Моліс.

А на завершення ми відвідали піцерію, пригостилися смачною піцею, отримали море гарних вражень!

Дякуємо В. Івановій за допомогу у супроводі дітей.

... Читати далі »

Переглядів: 126 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

Біль мільйонів малих і великих українців генетичною пам'яттю проростає в теперішньому поколінню. Учні 8 класу Знам'янської ЗШ I-Ill номер 7 долучились до заходу, який проводився селищним будинком культури в дні пам'яті жертв голодомору. Виставка книжок, яку організувала місцева бібліотека, проникливі слова ведучої, документальні кадри, від яких стає моторошно, окраєць хліба запашного для поминання- і над всіма присутніми свічка, як промінь в незабуття...

... Читати далі »

Переглядів: 119 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

В рамках проведення Дня англійської мови, вчителем Москаленко Вікторією Віталіївною було проведено наступні заходи.

Відкритий урок в 6-му " Healthy food" , в ході якого учні проявили неабиякий інтерес та завзяття під час виконання різноманітних завдань.

Учні 4 класу виготовили тематичний Lapbook "It's my life", в який розмістили найцікавішу інформацію з вивченої теми.

У 3- му класі відбувся урок з елементами квесту. В ході якого 2 команди мали змогу позмагатися за першість під час виконання різноманітних завдань, але перемогла дружба.

... Читати далі »

Переглядів: 127 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

День жалю... День скорботи,печалі Запалив нашу пам'ять, свічки -

Це ті душі, листочки опалі

Хто став тінню в голодні роки.

До Дня пам'яті жертв Голодомору долучилися і учні 1 класу з вчителем Тетяною КАЛАШНІКОВОЮ .

Вшануйте пам'ять жертв Голодомору - запаліть свічку пам'яті 27 листопада о 16.00!

... Читати далі »

Переглядів: 137 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

У кожного з нас, у кожної сім’ї є історія, і в ній є багато радісних, сумних, а іноді страшних сторінок. І нам хочеться пам’ятати про хороше та веселе й дуже хочеться забути про те, що було погано чи страшно.

І в країни є події перемог та радості, а є й події смутку та болю.

Але важливо пам’ятати нашу історію. Ця пам’ять не дасть повторюватися тому, що відбувалося у минулому. Пам’ять – це повага до тих, хто були до нас.

"Пам'ятаємо 1932-1933" - під такою назвою пройшла година пам'яті в учнів 4 класу, приурочена

88 роковинам Голодомору в Україні - геноциду Українського народу.

... Читати далі »

Переглядів: 147 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них. Учні 3 класу (класний керівник Людмила СТЕПАНОВА) долучилися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті» та «Незабудки пам’яті». Головне, що усвідомили діти: Голодомор 1932-1933 років - одна з найтрагічніших сторінок української історії, яка поглинула мільйони безневинних, - не підлягає забуттю… Наш найсвятіший обов'язок сьогодні – зберегти пам'ять про всіх невинно закатованих; пам'ять про тих, хто не дожив; пам'ять про живих і ненароджених. Ніхто не має права про це забути.

... Читати далі »

Переглядів: 110 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

На передодні Дня вшанування пам'яті жертв голодомору психологинею Н.Загурською було проведено інформаційні хвилини у 7 та 5 класах "Запали свічку пам'яті".

Переглядів: 106 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

26 листопада, в рамках проведення Дня історії, до нашого закладу завітав хранитель фондів Знам'янського міського краєзнавчого музею Олег Моліс. Олег Вікторович ознайомив учнів 8-11 класів з історією Знам'янського регіону від Кам'яного віку й до сьогодення, особливу увагу приділивши періоду 1730-2000-х років. Велику цікавість у присутніх викликала демонстрація історичних фотографій міста Знам'янка, смт Знам'янка Друга та околиць. Діти мали змогу на власні очі побачити який вигляд мала Знам'янка 100-150 років тому.

... Читати далі »

Переглядів: 114 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

Незабаром прийде улюблена пора року дітлахів - зима, яка несе за собою багато небезпек. Тому треба бути дуже обережними та дотримуватися правил безпечної поведінки під час зимового періоду.

Сьогодні медична сестра В. КОРЖ завітала до учнів 9 класу, нагадала про основні правила поведінки у холодну погоду, як уникнути травматизму під час ожеледиці та як надати першу медичну допомогу травмованій людині, якщо вже таке трапилося.

Переглядів: 106 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

"Немов прокляття , оживає рік тридцять третій...Голод...голод..."

(Б.Олександрів).

Страшний час. Замучені люди штучно створеним голодом. Про це дуже важко говорити з дітьми початкових класів. Вони не можуть зрозуміти, як це не було крихти хліба, чому його відбирали у людей, чому людей засуджували за "5 колосків". Вчитель Резнікова Н.В.провела годину пам'яті з учнями 2 класу Знам'янської ЗШ І-ІІІ ст √ 7 з метою ознайомлення із жахливими роками. голодомору, викликати співчуття до долі людей, які жили в ті часи, виховувати прагнення зберегти в пам'яті історію рідного народу. Діти розфарбували колоски , засвітили свічку пам'яті та хвилиною мовчати засвідчили свою скорботу за померлими в часи голодомору.

... Читати далі »

Переглядів: 106 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

25 листопада учні 9 класу разом з класним керівником ЧІСТЯКОВОЮ О.О. та педагогом-організатором БЄЛІК І.О. відвідали Знам'янський професійний ліцей, де мали змогу отримати необхідну інформацію про навчання та зробити перші кроки у виборі професії. Під час екскурсії навчальним закладом діти побували в музеї, познайомилися з історією ліцею, проводили дегустацію приготованих смаколиків, спробували себе в якості помічників машиніста, передаючи інформацію диспетчеру, та навіть сіли за руль справжнього вантажного автомобіля. Дякуємо за запрошення, цікаву та креативну підготовку, теплий прийом та отримані позитивні емоції!

... Читати далі »

Переглядів: 107 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

Щорічно в Україні з 25листопада до 10грудня проводять всеукраїнську акцію "16 днів проти насильства". Тисячі людей та сотні громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують свої зусилля заради об'єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства, щоб створити демократичний, безпечний, соціальний простір.

Школа долучилася до цієї акції!

Психологинею Н. Загурською було проведено такі заходи:

- у 1класі, діти передивилися мультфільм про домашнє насильство та отримали інформацію про це явище;

-у 5 класі була проведена бесіда з елементами тренінгу "Діти проти насильства" .

- у 6 та 7 класах був проведений конкурс малюнків " Я проти насильства"

... Читати далі »

Переглядів: 109 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

Сьогодні, 24 листопада, відбулися змагання ІІ (міського) етапу Всеукраїнського спортивно- масового заходу серед здобувачів середньої освіти "Cool Games "(Круті ігри). У змаганнях взяли участь учні 2008-2010 років народження.

Вітаємо команду нашого закладу, яка зайняла IV місце.

... Читати далі »

Переглядів: 110 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

23 та 24 листопада в нашій школі проходив День зарубіжної літератури та День української мови і літератури. Вчителем Чістяковою О.О. проведені різноманітні конкурси та вікторини, інтелектуально-пізнавальні ігри, зустрічі з казковими героями.

Так, в 10 класі проведено гру "Слово рідне, слово українське", в 11 класі - вікторина "Будуймо державу вкраїнського слова!", в 9 класі - "Краса українського слова"; 8 клас - "Кращий знавець літератури", 5 клас - "В гостях у казки".

Запитання були різнопланові, розраховані на кмітливість, креативність, почуття гумору й ерудованість здобувачів освіти.

... Читати далі »

Переглядів: 111 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

Психологом Н.Загурською із здобувачами освіти 2 класу було проведено заняття "Стоп- булінг".

Переглядів: 114 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

Всесвітня мережа інтернет - це, з одного боку, безмежний світ цікавого й пізнавального, а з іншого, небезпека, яка чатує на нас повсюду в мережі, тож ми маємо бути уважними та відповідальними користувачами інтернету, ніколи не викладати в мережу інформацію про себе та своїх рідних, та відвідувати лише безпечні та перевірені сайти.

Класний керівник 6-го класу: Микола Москаленко.

Переглядів: 108 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

Боротьба українських громадян за свої права, яка одержала назву "Євромайдан", а згодом Революція Гідності, була наймасштабнішою подією в новітній історії України і логічним продовженням обстоювання прав людини та громадянина.

Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії

З метою вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності, національно-патріотичного виховання учнівської молоді, утвердження демократичних цінностей, ідеалів свободи і справедливості, європейського шляху розвитку України для учнів 5 класу педагогом- організатором та класним керівником було проведено вечір-реквієм «Вони загинули за Україну».

... Читати далі »

Переглядів: 115 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

22 листопада вчитель історії Микола Москаленко та вчитель української мови та літератури Олена Чістякова провели спільний виховний захід для учнів 10-11 класів на тему: "Революція Гідності та Свободи! 8 років пам'яті..." під час якого було продемонстровано документальні кадри подій, які відбулись в листопаді-лютому 2013-2014 років.

Переглядів: 117 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

Революція Гідності залишила глибокий, визначальний і незабутній слід в історії. Її ідеали, надії й рішення кардинально змінили наше світосприйняття, розпочали і продовжують формувати нашу нову політичну спрямованість. Цей процес ще не завершено. Бо історія досить нешвидкий процес...

Учні 9 класу переглянули та обговорили документальний фільм "П'ять портретів майдану" та поділилися своїми враженнями.

< ... Читати далі »

Переглядів: 106 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

21 листопада в нашій країні відзначається День Гідності та Свободи. Напередодні цієї, без зайвого пафосу, визначної дати на годині спілкування учні 7 класу переглянули документальний фільм "Пишемо історію. Революція Гідності". Завдяки цій стрічці школярі мали нагоду освіжити в пам'яті хронологію подій листопада 2013 - лютого 2014 років, а після картини - обмінятися думками, чому ця сторінка новітньої історії України є настільки важливою і які уроки можна винести з подій Євромайдану..

... Читати далі »

Переглядів: 108 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

У наш час користування інтернетом приносить не лише користь, а й реальну загрозу. Найбільш вразливими користувачами є діти. Учні 10 класу Марченко Артем та Дюков Артем створили соціальний ролик, щоб показати одну із загроз користування Всесвітньою мережею.

Відео

Переглядів: 110 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

З нагоди відзначення у 2021 році 150-річчя від дня народження Лесі Українки, з метою вшанування пам’яті видатної української письменниці, громадської діячки, популяризації її творчості учні 3 класу (класний керівник Людмила СТЕПАНОВА) виготовили лепбук «Стежками Лесі Українки». Діти поглибили свої знання цікавими фактами із життя видатної поетеси.

... Читати далі »

Переглядів: 110 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

З того, як говорить людина, можна уявити собі її загальний розвиток, її освіту й культурний рівень. Без знання рідної мови обійтися ніяк не можна. Українська мова складна та багатогранна, тому учні 9 класу постійно удосконалюють свої мовні навички. Сьогодні вони проходили тестування з теми "Лексичні помилки у вживанні дієслів" та виправляли типові помилки, яких найчастіше припускаються.

... Читати далі »

Переглядів: 114 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

Здорове харчування - це застава здоров‘я організму і гарного почуття. Щоденний раціон повинен бути різноманітним та повноцінним. Адже здорова дитина - це клад для родини!

Фото

 

Переглядів: 112 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

Для здобувачів освіти 4 класу, день 16 листопада став по-особливому урочистим. Тому що вони вперше спробували свої сили у І (шкільному) етапі XXII міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Погодилися на участь найрішучіші: Денис БОНДАРЕНКО, Єва ЕМЧЕНКО, Анна ЗЕЛЕНКЕВИЧ, Олександр МЕЛЬНИК, Мілана НІЖНІЧЕНКО, Марина НОСЕНКО.

Вітайте юних знавців рідної солов'їної !

(вчитель Світлана КОПТЕЛЬЦЕВА)

Фото

 

Переглядів: 109 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

#День_толерантності 

16 листопада весь світ відзначає Міжнародний день толерантності. Що ж таке толерантність? Яку людину можна назвати толерантною? Саме над цими питаннями міркували учні 1 класу на уроці доброти "Вчимося толерантності".

Доброта - це краса людської душі і тому,так важливо формувати уявлення дітей про добро, вчити учнів оцінювати вчинки людей на основі життєвих ситуацій, виховувати у дітей чуйне ставлення до людей та усього навколишнього.

У ході заходу діти дізналися як саме толерантність впливає на стосунки між людьми акт ... Читати далі »

Переглядів: 115 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

Міжнародний день толерантності — свято, яке відзначається 16 листопада в усьому світі. Навчання толерантності починається з дітей, яких варто вчити не просто бути «такими як всі», а, поважаючи інших, висловлювати свою точку зору та відстоювати власну позицію. Для учнів 3 класу вчитель Людмила СТЕПАНОВА під загальним гаслом «Людина починається з добра» провела інтерактивний урок доброти, де діти ознайомилися з поняттям толерантності та його змістом: терпимість, повага, любов, доброта тощо. Учні ще раз переконалися, що у світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові, а толерантність врятує світ.

... Читати далі »

Переглядів: 108 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

12 листопада, на годині спілкування "Українська це модно" учні 11 класу переглянули експрес уроки від Олександра Авраменка про зайві та суржикові слова. Також одинадцятикласники склали список суржикових слів, які вони використовують при розмові

... Читати далі »

Переглядів: 112 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

До Дня української писемності та мови учні 6 класу виготовили листівки в українському стилі.

... Читати далі »

Переглядів: 113 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

12 листопада відбулись фінальні ігри змагань з баскетболу серед дівчат старшої вікової групи закладів загальної середньої освіти Знам'янської міської територіальної громади.Команда нашого закладу у грі виборола ІІІ місце з рахунком 34:02 у команди ЗШ N 4.

Кращим гравцем нашої команди у турнірі визнано Анастасію АЛІФАНОВУ.

БАЖАЄМО ЛИШЕ ПЕРЕМОГ!

... Читати далі »

Переглядів: 122 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

Спілкування підлітків в Інтернеті має великі ризики, про які не варто забувати, адже не всім даним в мережі можна довіряти. Сьогодні діти все більше часу проводять за ґаджетами, ніж раніше. Учні 9 класу разом з класним керівником за допомогою ненав'язливої гри «like/ dislike» пригадали та обговорили основні правила комунікації й безпечного перебування “онлайн".

Переглядів: 114 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

З метою підвищення інформаційної компетентності учасників освітнього процесу, створення сприятливих умов для підготовки молодого покоління до життєдіяльності в інформаційному суспільстві, забезпечення захисту дитини від шкідливих інформаційних впливів, акцентування уваги на важливості безпечної поведінки у Всесвітній мережі вчитель Людмила СТЕПАНОВА провела з учнями 3-го класу тренінгове заняття "Безпека дітей в Інтернеті". Діти розширили й поглибили знання про Інтернет; дослідили позитивні і негативні наслідки Інтернету,розбиралися, у поведінці людей в соцмережах. Будемо сподіватися, тепер учнівське мережеве життя стане більш безпечним.

... Читати далі »

Переглядів: 107 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

Сьогодні учні 7 класу нашої школи відвідали Гончаренко Центр у Кропивницькому, де для них провели воркшоп з виготовлення анімаційних роликів у техніці "стоп-моушн". За півтори години діти вигадали історію обраної фігурки-персонажа, потім у групах працювали над тим, якою сюжетною лінією можна поєднати цих дійових осіб, і навіть встигли зняти коротенькі анімаційні відео за мотивами придуманого. Щиро дякуємо Гончаренко Центр Кропивницький. education and culture та його чудовій директорці ... Читати далі »

Переглядів: 111 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

Фразеологізми - це диво української мови. Вони прикрашають і урізноманітнюють наше мовлення і, зазвичай, повні гумору та дуже влучні. На уроках у 4 класі учні познайомилися із фразеологізмами. Ця тема нікого не залишила байдужим. Тож до Дня української мови та писемності четвертокласники позмагалися у знанні сталих словосполучень - фразеологізмів. Захід "Фразеологізми у нашому житті" пройшов цікаво і з користю. А нові знання за плечима не носити!(вчитель КОПТЕЛЬЦЕВА Світлана Миколаївна)

... Читати далі »

Переглядів: 111 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…» - писав Панас Мирний. І це справді так. Українська мова є найціннішим скарбом нашої нації. Вона може втішити серце, загоїти душевні рани, недарма її називають солов’їною.День української писемності та мови традиційно відзначають 9 листопада вже понад два десятки роки поспіль.

Учні 3 класу з вчителем Людмилою СТЕПАНОВОЮ грали в мовознавчу гру "Слово до слова - складається мова".Діти розгадували кросворди та загадки, розшифровували прислів'я про мову,та провели вікторину "Чарівні прислів'я " з кубиками LЕGO.Відзначення Дня української мови та писемності дало змогу учням доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови.

... Читати далі »

Переглядів: 114 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

9 листопада, урок інформатики в 5 класі на тему "Пошук інформації в Інтернеті" був присвячений нашій рідній українській мові.

Виконуючи завдання учні познайомились з ресурсом Мова - ДНК нації, та дізналися правильність написання слова "проєкт".

... Читати далі »

Переглядів: 102 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

Завершуючи вивчення теми "Служби Інтернету" учні 7 класу обговорили питання інтернет безпеки. Діти працювали в групах та висловлювали свої думки за трьома напрямами: інтернет корисний тому що..., інтернет небезпечний тому що... я використовую інтернет для... Результати роботи висвітлено на онлайн дошці https://padlet.com/kkamelottt/eb81mjl81a1ek83w
... Читати далі »

Переглядів: 112 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

Сьогодні старшокласники нашої школи долучилися до написання Диктанту національної єдності, який проводився уже у двадцять перший раз. Збірна учнів 7, 9 та 11 класів мужньо витримали випробування швидкістю читання Юрія Андруховича, лексикою та граматичними конструкціями запропонованого тексту "Слідом за пам'яттю". Чекаємо на викладення диктанту, аби перевірити написане.

Переглядів: 109 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

День української писемності та мови — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.

09 листопада учні 5 класу стали учасниками виховного заходу "Наша мова-калинова!". Діти читали вірші, співали українських пісень. З піднесеним настроєм, гордістю вони промовляли: «Ми – українці. Живемо у вільній і незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною держав ... Читати далі »

Переглядів: 106 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

І в минулі часи, і в наш час вогонь сприяє людині в побуті, роботі, збереженні здоров’я. Але чи завжди вогонь є нашим другом ? В рамках проведення Тижня знань з безпеки життєдіяльності учні 10 класу спробували дати відповідь на це запитання і багато інших, взявши участь у вікторині на навчальній платформі "Play Kahoot". Разом з тим, учні розробили буклет, в якому зазначили основні причини виникнення пожеж.

... Читати далі »

Переглядів: 112 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

Говорять, що зараз немодно читати паперові книжки. І хто таке вигадав? Учні 4 класу так не вважають. Вони часті відвідувачі шкільної бібліотеки. Читають багато і завзято. А, щоб легше було користуватися книгами, діти вирішили виготовити собі закладки. Оздобили їх портретом ЛЕСІ УКРАЇНКИ. Бо не забуваємо, що у цьому році відзначається 150-річчя з дня її народження.

(кл.кер.Світлана КОПТЕЛЬЦЕВА)

... Читати далі »

Переглядів: 108 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

До Тижня безпеки життєдіяльності "Добрий і злий сірничок" учні 7 класу, прослухавши на годині спілкування бесіду щодо протипожежної безпеки вдома та в школі, вирішили творчо підійти до цієї теми та зробити відеокомікс. У головних ролях: Владислав Дубровський (художній дизайн), Каріна Носенко (текст) та Єгор Кравець (закадрова начитка).

Відеомікс

Переглядів: 115 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

В рамках проведення тижня знань з безпеки життєдіяльності "Добрий і злий сірничок" в 6-му класі відбулась виховна година на тему: "Легко вогник запалити, та не легко загасити". Діти, разом з класним керівником Москаленко Миколою Сергійовичем, ознайомилися з правилами протипожежної безпеки та пограли в цікаву вікторину.

... Читати далі »

Переглядів: 114 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

Щоб вберегти своє життя і життя своїх близьких, ми маємо дотримуватися багатьох правил, у тому числі – пожежної безпеки. Адже ризик виникнення пожежі є однією із найпоширеніших небезпек. Вогонь може бути дуже підступним і принести чимало негараздів і проблем.

У 2 класі Знам'янської ЗШ І-ІІІ ст.№7 (вчитель Резнікова Н.В.) в рамках Тижня пожежної безпеки відбулася рольова гра "Вогонь- друг, вогонь- ворог!", в ході якої змагались дві команди: "Запальнички" та"Пожежники". Діти пригадали правила поводження з вогнем, розгадували ребуси і кросворди, переглянули мультфільм "Казка про вогняну іскринку". Другокласники цілий тиждень збирали матеріали для виготовлення першого серйозного лепбука і їм це вдалося. Колективна робота принесла успіх і нові знання з пожежної безпеки.

... Читати далі »

Переглядів: 111 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

Щоб вберегти своє життя і життя своїх близьких, ми маємо дотримуватися багатьох правил, у тому числі – пожежної безпеки. Адже ризик виникнення пожежі є однією із найпоширеніших небезпек. Вогонь може бути дуже підступним і принести чимало негараздів і проблем. Але, на жаль, не всі пам’ятають правила пожежної безпеки, а головне – не завжди дотримуються їх у повсякденному житті.

Надзвичайно важливо навчити школярів уникати небезпечних ситуацій, пов’язаних із використанням відкритого вогню, електроприладів, нагрівальних пристроїв тощо. Тож сьогодні у 2 класі педагогом-організатором було проведено вікторину-змагання "Будь обережним з вогнем! "

Діти розгадували ребуси,загадки, грали в гру "Оце я,оце ми,оце друзі всі мої",виконували вправу "Мікрофон",працювали з прислів’ями,приказками та дидактичним матеріалом.

... Читати далі »

Переглядів: 107 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

Життя і здоров’я дітей є найвищими цінностями нашого суспільства. Навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє.

Саме з метою навчання дітей правилам пожежної безпеки та дотримання їх у повсякденному житті, виховання в учнів розуміння тяжких наслідків з причин порушення правил пожежної безпеки, навчання діяти в різноманітних надзвичайних та екстремальних ситуаціях у 3 класі вчителем Людмилою Степановою була проведена квест-гра " Юні пожежні". Учні закріпили знання про правила пожежної безпеки виконуючи завдання на станціях: "Пожежонебезпечні слова", "Збери прислів'я", "Викликай пожежних", "Вогонь-друг,вогонь-ворог", "Змотування рукава", "Як врятуватися від пожежі", "Причини пожеж".Школярі рухаючись станціями ще раз повторили якою має бути поведінка під час пожежі, щоб уникнути нещасних випадків і запам'ятали що при пожежі не можн ... Читати далі »

Переглядів: 107 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021

З метою формування обережного ставлення до вогню, попередження пожеж та формування уявлення про професію пожежного, причин виникнення пожежі в побуті та її наслідків з 1 по 5 листопада в школі проходить тиждень знань правил пожежної безпеки на тему: «Добрий і злий сірничок».

Сьогодні учні 5 класу стали учасниками пізнавального заняття «Вогонь – друг чи ворог?». Разом з класним керівником Загурською Н.В. учні розгадували загадки, вивчали прислів’я та приказки на протипожежну тематику, за допомогою малюнків пригадували та вивчали правила пожежної безпеки.

Також оглянули комплектацію пожежного щита та закріпили знання про первинні засоби гасіння пожежі.

... Читати далі »

Переглядів: 108 | Додав: Анастасія | Дата: 01.12.2021


Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz