Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 02.05.2024, 22:13

12:38
Здоров’я – найбільше багатство

       Навчити дітей берегти і зміцнювати своє здоров’я ,формувати здоров’я збережувальну  компетентність  на основі оволодіння ними знаннями про здоров’я та безпеку, практичними навичками здорового способу життя і безпечної поведінки, формувати в них ціннісне ставлення до життя і здоров’я, сприяти їх фізичному, психічному, соціальному і духовному розвитку - одне з найважливіших завдань сучасної школи .

        З метою розширення і поглиблення уявлення школярів про важливість здоров’я, формування активного розуміння поняття здорового способу життя, попередження виникнення шкідливих звичок в 2 класі Знам’янської загальноосвітньої школи                І-ІІІ ст.№7 (вчитель Резнікова Н.В.) було проведено тренінгове заняття «Здоров’я — найбільше багатство».

        Заняття почалося з вправи «Привітання», де учні по черзі розпочинали зі слів «Приємно тебе сьогодні бачити, бо…», та обговорення правил групової роботи .

        Під час вправи «Очікування» учні отримали невеликі стікери круглої форми («золоті піщинки»), на яких  написали , чого саме вони чекають від тренінгу. Кожен по черзі презентував свої записи, після чого прикріпив  стікер на плакаті із зображенням пісочного годинника (у верхній частині годинника).

      Вправа-розминка “Пересадка” створила атмосферу доброзичливості, активізувала учнів та підготувала їх до подальшої роботи. В інформаційному  повідомленні  вчитель розповіла про історію   розвитку знань про здоров’я , презентувала мультфільм «Охоронці здоров’я».

      Вправа «Сонце» об’єднала учнів в групи за допомогою  гри «Квітник», де вони визначали, що допомагає людині бути здоровою, з чого складається здоров’я, без чого не можна уявити собі здорової людини.

       У вправі «Режим дня»  була представлена презентація «Твій здоровий день» з супроводом групи учнів «Дослідники».

         У вправі «Руйнівники здоров’я»  учні отримали  аркуші паперу у вигляді «хмаринок», на яких написали фактори, які шкодять здоров’ю та «хмаринки» прикріпили  на наявний плакат із зображенням сонця. Після цього учні ділилися враженнями, емоціями, висновками, які вони зробили для себе.  Вправа-анкетування допомогла  учасникам  тренінгу  визначили рівень свого фізичного розвитку.

         Вправа «Повернення до очікувань» нагадала про «золоті піщинки» із очікуваннями від тренінгу. Якщо очікування справдилися, то ці «піщинки»  впали в нижню частину годинника, якщо ні – залишилися у верхній частині. На завершення учні обмінялися побажаннями.

                                                                                                                                                    Резнікова Н.В.  -  вчитель початкових класів

Переглядів: 385 | Додав: Анастасія | Рейтинг: 0.0/0

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz