Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 02.05.2024, 00:56

11:01
Виховна година-гра на тему: "Не жартуй з вогнем"

      Мільйони років тому люди навчилися добувати вогонь. Людині він давав світло і тепло. На вогні люди готували собі їжу, захищалися від диких звірів, які могли напасти на людину. Але варто було вогню дати волю, залишити його без контролю, як добрі дії вогню перетворювалися на зло. Пожежі трапляються і донині. І дуже часто вони виникають там, де необережно і недбало поводилися з вогнем. При необережності люди отримують опіки і отруєння . Кожна дитина повинна навчитися  бережно ставитися до свого життя та здоров’я та мати навички поводження з вогнем

      В рамках тижня пожежної безпеки  в Знам’янській ЗШ І-ІІІ ст. №7 для учнів початкових класів вчителем Резніковою Н.В. було проведено виховну годину-гру на тему «Не жартуй з вогнем!»  . 

      Розпочалася гра з загадки про гостя, який завітав до школи. Це – Вогник , який привів із собою багато друзів – різнокольорових маленьких вогненят. Діти обрали собі колір вогника і поділились на групи. Вправа «Асоціативний кущ», де учням було запропоновано з поданих картинок і слів обрати асоціації до слова «вогонь»,допомогла активізувати  знання учнів про пожежу та причини її виникнення . Учасникам гри було запропоновано до перегляду мультфільму «Правила пожежної безпеки» та екскурсію до експериментальної лабораторії, де були проведені досліди на тему «Чого ж боїться вогонь?».

     В  лабораторії в контейнерах знаходився матеріал, який можна використовувати для гасіння вогню (вода, піскок, земля). На першу палаючу свічку пролили трохи води,на другу насипали піску, на  третю – землі, а четверту накрили колбою ( без повітря вогонь існувати не може).

      А такі цікаві дидактичні ігри за правилами пожежної безпеки(за віковими групами) як «Безпечно-небезпечно», «Вибери зайву картинку», «Склади пазли», «Відгадай загадку, знайди розгадки на малюнках», «Так чи ні!» допомогли з’ясувати, коли вогонь – друг, а коли – ворог.

      Переглядом  улюбленого мультфільму  «Уроки тітоньки Сови»(серія: Приборкувач вогню) закінчилась виховна година, де діти зрозуміли , що вогонь – стихія яскрава, приваблива, але в той же час і дуже небезпечна.

Вчитель початкових класів Резнікова Н.В.

 

 

Переглядів: 1163 | Додав: Анастасія | Рейтинг: 0.0/0

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz