Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Неділя, 19.05.2024, 01:50

17:43
Умій учитись, щоб уміти трудитись

Праця – це одне з найчистіших і найшляхетніших джерел емоційного стану, радості діяння, творення. Думка, що народжена, збуджена, витончена в праці, стає радісною, оптимістичною.

В.Сухомлинський

     Трудове виховання займає важливу ланку в системі освітнього процесу. Змалечку батьки привчають дітей до праці, дають їм завдання по домашньому господарству, вчать поважати працю інших людей. Працюючи в школі, ми, вчителі, продовжуємо робота над вихованням учнів та формуванням у них ціннісного ставлення до праці.

     З метою формування в учнів свідомого ставлення до навчання та праці, виховання поваги до людей різних професій, в рамках відзначення 100-річчя з дня народження В.О. Сухомлинського, наприкінці січня було проведено годину спілкування для учнів 5-7 класів «Умій учитись, щоб уміти трудитись».

    Впродовж заходу учні висловлювали свої думки, обговорювали важливість навчання та праці. Учні пригадали які професії покликані «дарувати людям красу», а які приносять користь кожному з нас.

   Граючи в гру «Закінчи речення» діти дізналися про професії які зараз є популярними на ринку праці, та які професії є найбільш оплачуваними.

   Працюючи в групах, розплутали клубочок з професій та їх характеристик (Гра «Плутанина в професіях»).

 

   Про такий прояв нашого життя, як лінь, подискутували після перегляду мультфільму «Колосок».

   На завершення усі разом прочитали та попрацювали над оповіданням Василя Олександровича Сухомлинського «Гудуть, а меду не приносять».

Проаналізувавши твір, усі разом вивели правило, яке, я сподіваюся, стане девізом кожного учня нашої школи: «Ми завжди будемо працьовитими бджілками, і приноситимемо користь собі, родині, суспільству та нашій Україні».

Вчитель трудового навчання Бабіч А.В.

Переглядів: 687 | Додав: Анастасія | Рейтинг: 0.0/0

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz