Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вівторок, 07.05.2024, 07:59

11:26
Тиждень знань безпеки життєдіяльності

Безпека у твоєму житті

Яку функцію виконує держава, спрямовуючи свої сили  на захист населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій шляхом запобігання таким ситуаціям, ліквідації їх наслідків і надання допомоги постраждалим у мирний час та в особливий період? 

Ця функція носить назву «Цивільний захист», відповідно до ст. 4 Кодексу цивільного захисту України, де  головним  аварійно-рятувальним підрозділом держави визначено оперативно-рятувальну службу цивільного захисту України. Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Саме роз’ясненням та нагадуванням тлумачення основних понять Цивільного захисту розпочато тиждень знань безпеки  життєдіяльності (далі Тиждень) під назвою «Безпека у твоєму житті» (у рамках якого проводиться тренування з учасниками навчально-виховного процесу щодо надзвичайних ситуацій та під час виникнення пожеж. День цивільного захисту) в Знам’янській ЗШ І-ІІІ ступенів № 7 з 10 по 14 квітня.

В ході підготовки до проведення Тижня учні закладу мали змогу продемонструвати рівень своїх знань та обізнаності з питань пожежної та техногенної безпеки на щорічному Фестивалі дружин юних пожежних, який відбувся 6 квітня на базі Центру дитячої та юнацької творчості.

Тиждень знань безпеки життєдіяльності «Безпека у твоєму житті» традиційно розпочато проведенням тематичної лінійки з питань цивільного захисту населення.

Протягом самого Тижня, з 10 по 14 квітня, учні середньої ланки (5-7 класів) прослухали лекцію медичної сестри Корж В.А. «Особливості кліщового енцефаліту»,  учні 7 класу стали активними учасниками диспуту «Цивільний захист – це питання та відповіді» ( класний керівник Вербівська З.С.), учні 8 класу в ході уроку-дослідження дізналися, які дії слід або не слід виконувати  в умовах надзвичайних ситуацій.  Щодо перегляду відеоматеріалів слід згадати урок-презентацію «Захист населення в умовах надзвичайних ситуацій», проведений у 6 класі вчителем Алєксєєвою А.О.. Вчителем Свірбій С.А проведено круглий стіл з елементами тренінгу «Безпека у твоєму житті» для учнів старших класів.

Щодо питання обізнаності найменших школярів, то слід відзначити роботу вчителів початкової ланки Іваненко І.І.  в ході проведення уроку-тренінгу «Тривога! Евакуація!» та ситуативно рольової гри «Поведінка у надзвичайній ситуації» з учнями 4 класу; Коптелцевої С.М., класного керівника 3 класу під час  години спілкування «Учням про цивільний захист». Розповідаючи малечі про дотримання правил безпеки, вчитель  Степанова Л.А. наголосила учням 2 класу, що найголовнішим другом і поряд з тим небезпечним ворогом залишається вогонь, який є життєдайним та небезпечним водночас в ході практичного заняття «Вогонь – друг, вогонь – ворог!», адже пожежа є одним із найпоширеніших видів надзвичайних подій.

 Піклуючись про безпеку свого життя ми повинні бути обізнані, поінформовані та попереджені завчасно, адже небезпеку, як відомо, краще попередити, щоб наслідки не стали невідворотними. Саме з цією метою класним керівником найменших учнів закладу (1клас) Резніковою Н.В. проведено годину спілкування «Надзвичайне поряд!».

Підсумовуючи роботу, проведену протягом Тижня, слід згадати про  зустріч, яка була  найпереконливішою для учнів початкової ланки  у проведенні Тижня  -  зустріч з інспектором ДПРЧ-18 управління ДСНС України  в Кіровоградській області Шмальком Ю.О., який якнайдокладніше доповів про шляхи запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, про дотримання правил пожежної та техногенної безпеки, про правила евакуації та продемонстрував присутнім наочні матеріали, буклети та листівки  даної тематики, а також відеоматеріал наступного змісту: навчальний фільм щодо дій населення в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій «Варто знати кожному»,  відеоролик «Правила поведінки при пожежі», а також відеоряд «Імітація пожежі у житловій кімнаті».

Інспектором Шмальком Ю.О. ДПРЧ-18 управління ДСНС України  в Кіровоградській області проведено педагогічний лекторій  щодо обізнаності  з питань пожежної та техногенної безпеки, з метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій, як в учнівському так і в педагогічному колективах.

Заступник директора з ВР

ЗШ І-ІІІ ступенів № 7

Попова Т.М.

Переглядів: 410 | Додав: Анастасія | Рейтинг: 0.0/0

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz