Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Неділя, 28.04.2024, 14:58

12:43
Шевченківський тиждень

    Днями в усьому світі відзначили річницю від дня народження видатного українського поета, художника, громадського діяча Т.Г. Шевченка.

    Вчителі початкових класів Знам’янської ЗШ І – ІІІ ст. № 7 активно долучилися до проведення Шевченківського тижня.

    Коптельцева С.М. провела літературні читання «Сторінками Кобзаря». Учні початкових класів здійснили заочну мандрівку  на батьківщину Шевченка, дізналися про його дитячі роки та творчий шлях. Світлана Миколаївна наводила цікаві факти з життя поета, розповідала як вони відображені у творчості Тараса Григоровича, знайомила дітей із Т. Шевченком не тільки як з відомим в усьому світі митцем, а й як з людиною. Звичайною людиною, що мала свої радощі і прикрощі. А школярі читали свої улюблені поезії Т.Г.Шевченка.

    Резнікова Н.В. запросила діток у подорож картинною галереєю: ознайомила із художніми техніками, в яких працював митець, розповіла про історію створення  деяких картин. І, як завжди, Надія Володимирівна  підготувала для дітей питання, що змусило їх замислитися: чому Шевченко так часто писав власні портрети, адже їх, за авторської роботи, більше 60? Учні висловлювали найрізноманітніші, іноді кумедні, думки. А пояснення виявилося простим: Тарас Григорович довгий час перебував у засланні, позбавлений права спілкуватися і малювати. І, щоб не забути як зображувати людину, писав свої портрети.

    Іваненко І.І. ознайомила учнів початкових класів із творчістю художників, що ілюстрували твори Т. Шевченка. Діти переглядали роботи митців, впізнавали поезії Т. Шевченка, розуміли, що кожен художник бачить події по-своєму. І коли Інна Іванівна запропонувала і самим створити виставку малюнків до творів Т.Шевченка, школярі з радістю спробували себе в ролі художника.

    Відвідавши музичну світлицю Кобзаря, що підготувала Степанова Л.А., школярі слухали пісні на вірші Т.Шевченка, самі співали. Дуже дивувалися, почувши знайомі слова з вірша «Зацвіла в долині червона калина…» у виконанні сучасного рок – гурту. Тож ще раз переконалися: творчість Т. Шевченка жива, завжди буде живою і сучасною.

                                                        І. Іваненко, вчитель початкових класів

                                                                   Знам’янської ЗШ І - ІІІ ст. № 7

Переглядів: 369 | Додав: Анастасія | Рейтинг: 5.0/1

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz