Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Неділя, 19.05.2024, 04:28

10:43
КНИГА В ЖИТТІ ДИТИНИ

   

       8 лютого в Знам’янській  ЗШ І-ІІІ ст. №7 відбулися батьківські збори з елементами тренінгу на тему «Книга в житті дитини» присвячені сторіччю В.О.Сухомлинського.

Збори провела бібліотекар школи Свірбій С.А., яка розпочала зі знайомства з батьками , де вони називали своє ім’я та продовжували речення «Якби я була книгою…»

     Як і в кожному тренінгу всі разом склали правила, уточнили регламент та визначились з очікуванням від зборів.

     Батьки з зацікавленням продивились відеоролик про діяльність видатного педагога, письменника і публіциста В.О.Сухомлинського. логічним продовженням про роль книги та читання, на що особливо звертав увагу Василь Олександрович, стала лекція бібліотекаря.  Світлани Анатоліївни оформила виставку книжок В.О.Сухомлинського, де батьки мали змогу побачити твори педагога для молодших дітей, батьків та вчителів, звернула увагу, що ці книги можна взяти почитати в шкільній бібліотеці.

       Цікаво і пізнавально пройшов наступний етап зборів, де батьки ділилися власним сімейним досвідом про те, як вони проводять разом з дітьми час за читанням. Кожен розповідав про своє, але всі думки зійшлися на тому, що дорослим і дітям якомога частіше треба спілкуватися і проводити за читанням різних книг, обговорювати їх, ділитися думками стосовно прочитаного.

     Бібліотекар звернула увагу на одну виставку, де були представлені улюблені книги дорослих та дітей. Вона зазначила, що всі ми різні вибираємо книги за власним  бажанням, та читання робить нас кращими.

     Василь Сухомлинський – педагог, «що віддав серце дітям », тому і вибрала Світлана Анатоліївна для обговорення притчу «Людини з гарячим серцем». Всі прийшли до висновку, що красу життя може пізнати людина, яка здатна побачити незвичайне в звичайному.

     Такими були роботи, представлені на виставці. Тут почали вишиті рушники, в’язані серветки, шалі та дитячі шкарпетки гачком і спицями, вироби з бісеру, соломки, міста.

     Але найцікавішим моментом зборів стала презентація книги «Де ночує хмарка»

 яку представила вчитель української мови та літератури Чістякова О.О. Книга створена до 100 – річчя від дня народження В.О.Сухомлинського, епіграфом до неї стали слова Олени Олексіївни

«колись палке, гаряче серце

Ви з щедрістю віддали нам.

А збірку «де ночує хмарка?»

Даруємо сьогодні Вам».

    До збірки увійшли 16 оповідань, написаних учнями 5-9 класів школи. Четверо учнів 5 класу поділились своїми враженнями від творів, які їм найбільш сподобались та були написані їхніми товарищами.

    Звичайно не всі аспекти користі читання були розкриті на зборах, можливо в чомусь допоможе батькам подарунок від бібліотекаря – буклет «Для вас батьки!» де подані рекомендації про традиції сімейного читання, пам’ятка для батьків  та порада психолога,  знайомство з мудрим, добрим, яке завжди несе книга відбулось.

Бібліотекар    Свірбій С.А.

 

Переглядів: 419 | Додав: Анастасія | Рейтинг: 0.0/0

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz