Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Неділя, 05.05.2024, 12:50

10:16
День захисника України та День українського козацтва

День захисника України

та 

День українського козацтва

“Ми є. Були. І будем ми! Й Вітчизна наша з нами.”

(І.Багряний)

        Ми, українці, пишаємося тим, що живемо в країні, яка має назву «Козацька Україна». Наші пращури були відважними воїнами-козаками, які любили свій народ і Батьківщину. Вони боролися за кожний клаптик рідної землі, відчайдушно поливали її власною кров’ю. Саме нащадки козаків були патріотами в роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945; у мирний час після Великої Перемоги 1945; вони ж є й патріотами сьогодення – періоду незалежності України.

         Саме з нагоди Дня українського козацтва, Дня захисника України та Свята Покрови Пресвятої Богородиці на базі Центру будинку дитячої та юнацької творчості відбувся Фестиваль військово-патріотичної творчості «Хоробрі серця», присвячений пам’яті Віктора Голого, загиблого під час перебування в зоні АТО.

         Пісні, танці та поетичні рядки військово-патріотичної тематики лунали зі сцени від учнів Знам’янської загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів № 7.

Хореографічний колектив «Любава» виконав танок «Гуцульський» (керівник О.Долинська); вокальний колектив «Спалах»,  учні 8 класу ЗШ № 7, подарував присутнім пісню військово-патріотичної тематики «Солдатські матері»; учениця 6 класу Єременко Аліна звернулася у пісні до усіх дітей України (пісня «Діти України» - керівник Т.Машковська); Борозна Тетяна, учениця 11 класу закладу продекламувала поезію «Небесна Сотня», нагадавши усім присутнім про трагічні події «Майдану», а на завершення свята учениця 8 класу школи Дяденко Катерина у щемливих серце рядках «Молитви за Україну» звернулася до аудиторії, висловивши надію у світле майбутнє нашого народу, адже «Козацькому роду нема переводу!»

Нагородження учасників відбувалося у трьох номінаціях:

  • «Пісня військово-патріотичної тематики;
  • «Поезія військово-патріотичної тематики»;
  • «Хореографічна композиція військово-патріотичної тематики».

Усі учасники заходу отримали грамоти за активну участь.

В історії України, мабуть, не знайти такої землі, яка б не була так щедро оспівана народом, уплетена в безліч легенд і переказів, як Хортиця – обітниця українського козацтва. Тож, пишаймося тим, що ми – українці – нащадки славетних та мужніх предків – козаків.

Заступник директора з ВР

Знам’янської ЗШ І-ІІІ ступенів № 7

Попова Т.М.

Переглядів: 410 | Додав: Анастасія | Рейтинг: 0.0/0

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz