Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Неділя, 28.04.2024, 07:25

00:30
День відкритих дверей міськрайонного суду

9 листопада 2016 року двері Знам’янського міськрайонного суду гостинно відчинилися для учнів Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 в рамках проведення щорічного Дня відкритих дверей.

         Учасниками  Дня відкритих дверей суду стали учні 9, 10 та 11 класів школи на чолі із заступником директора з виховної роботи Поповою Т.М. та педагогом-організатором Хриптою О.М.   

         Заступник керівника апарату Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області Калюжна Тамара Іванівна познайомила відвідувачів з програмою проведення заходу, а також зазначила, що  День відкритих дверей суду запроваджено в практику з метою забезпечення прозорості та відкритості своєї діяльності, обізнаності широкої громадськості з роботою суду, забезпечення права вільного доступу громадян до інформації. І першим кроком в ході проведення Дня відкритих дверей стало знайомство з інформаційним стендом,  де містяться списки справ, призначених до розгляду суддями та інша корисна юридична інформація.

         Наступним заходом стала зустріч з консультантом суду Хоренженко Тетяною Миколаївною, помічником судді Гриценко Оленою Вікторівною, секретарем судового засідання Баланюк Тетяною Вікторівною, архіваріусом суду Ляшенко Катериною Леонідівною, які розповіли про новації у законодавстві з питань судоустрою, ознайомили учасників Дня відкритих дверей суду з діяльністю суду, роботою суддів та працівників апарату суду. Увагу учасників було акцентовано на тому, що в суді діє автоматизована система документообігу суду та здійснюється автоматичний розподіл справ між суддями. Потім учасників було познайомлено з правилами внутрішнього трудового розпорядку для працівників апарату суду, з розпорядком роботи суду, документообігом, порядком ведення судових справ, роз’яснено порядок звернення до суду тощо.

         Неодмінною складовою зустрічі стало спілкування з суддями, одним з яких був новопризначений суддя Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області Ткаченко Борис Борисович. Він поділився з учнями інформацією про шлях, який повинен пройти кожен, долаючи безліч труднощів та перешкод у досягненні своєї мети стати суддею.  Знання, наполегливість, розум, кропіткий труд та непереборне бажання  здійснити свою мрію – неодмінна запорука успіху розпочатої справи.

         Під час «екскурсії», на чолі з заступником керівника апарату Калюжною Тамарою Іванівною,  учасники побували в робочих кабінетах деяких суддів та їх помічників і секретарів судового засідання, консультантів суду,  завітали до  канцелярії суду та у приміщення архіву, де зберігаються справи, оглянули зали судового засідання, а також  безпосередньо стали свідками одного з них, яке провів голова Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області Проценко Олександр Миколайович. Голова суду розповів  учасникам Дня відкритих дверей про новації у законодавстві з питань судоустрою, зазначив, що День відкритих дверей у суді проводиться в рамках виконання Закону України «Про доступ громадян до публічної інформації» та з метою профорієнтації. Олександр Миколайович зазначив, що судові засідання відбуваються відкрито, а доступ до рішень суду є також вільним для громадян, всі судові рішення вносяться до Єдиного державного реєстру судових рішень. Також, голова суду навів статистику розгляду справ судом, зазначив про велику кількість таких,  що перебувають у  провадженні суддів. Учні мали змогу поспілкуватися з головою суду,  поставити запитання, які стосуються роботи установи,  автоматизованої системи документообігу, а також кадрові питання: про порядок працевлаштування, кваліфікаційні вимоги та інші питання стосовно судової справи.

         Неодмінно хотілося б відмітити високий та якісний рівень заходу, який був логічно побудований, подякувати колективу та керівництву Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області за організацію Дня відкритих дверей, за можливість доторкнутися до роботи працівників суду під час проведення справжнього судового засідання, відчути його  атмосферу, познайомитися з роботою канцелярії, помічників суддів, їх секретарів, з’ясували механізм роботи системи автоматичного розподілу справ між суддями і безпосередньо стали свідками судового засідання. Крім того, позитивним моментом було те, що навчальний візит проводився у формі інтерактиву. По завершенню Олександр Миколайович побажав натхненної праці у подоланні «граніту наук» та свідомого вибору майбутньої професії, наголосивши, що людина, яка ставить перед собою мету, обов’язково її досягає.

Заступник директора з ВР

Знам’янської ЗШ І-ІІІ ступенів № 7

Попова Т.М.

Переглядів: 542 | Додав: Анастасія | Рейтинг: 0.0/0

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz