Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Неділя, 19.05.2024, 03:58

13:17
БАТЬКІВСЬКІ ЗБОРИ У 1 КЛАСІ

         Щоразу, навчаючи 1 клас, неймовірно радію в той момент, коли малюки вже вивчили більшість букв і починають читати все, написане навколо: водять пальчиком і прочитують назви підручників, написи на стендах, назви магазинів, оголошення в автобусах та ін.

    І саме зараз важливо для дорослих набратися терпіння, підтримати бажання читати, зробити так, щоб читання стало не рутинним обов’язком, а цікавим і улюбленим заняттям.

        Звичайно, читати тільки в школі замало. Аби виробити любов до книги і бажання читати, малюкові корисно бачити приклад батьків.

    Отож, про місце дитячої книги у сім’ї і говорили на зборах батьків 1 класу, що відбулися 23 лютого у Знам’янській ЗШ І – ІІІ ст. № 7.

    Разом обговорювали  проблему зменшення бажання читати у дітей та дорослих та як прищепити дітям любов до читання книг. Переглянувши наукове відео, переконалися, що читання важливе не тільки для подальшого навчання, а й для розумового розвитку дитини, для зменшення агресії і жорстокості у сучасному суспільстві.

 

     Під час батьківських зборів татусі і мами дізналися, як вибрати книгу для дитини серед сучасного величезного розмаїття літератури, які є правила читання, як читання батьків для дітей впливає на психологічний стан дитини.

    А далі самі побували в ролі учнів. Опрацьовуючи оповідання В. Сухомлинського «Образливе слово», ознайомилися із біографією автора, вчилися читати текст вдумливо, звертаючи увагу на деталі, пояснювали вислови, характеризували героїв, робили висновки, читали різними способами, фантазували, придумуючи різні варіанти розвитку подій.

   Врешті переконалися: ЧИТАТИ - ЦІКАВО! ЧИТАТИ – КОРИСНО! ЧИТАННЯ -  ВИХОВУЄ ТА ОБ’ЄДНУЄ.

 

вчитель початкових класів

                                                                  І. Іваненко

 

Переглядів: 419 | Додав: Анастасія | Рейтинг: 0.0/0

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz